Gårdsgruppen

Information från Gårdsgruppen (gardsgruppen@brfkloverangen.se).
Notera att inga frågor gällande Gårdsgruppens aktiviteter ska ställas till styrelsen.

Stavgång
Nu i dessa pandemitider får man skaffa de nöjen man kan. Ett enkelt, opretentiöst men hälsosamt sätt att umgås är att göra gemensam stavgång. Varje tisdag klockan 10 startar en grupp från baksidan av Hemköp. De stavar sig upp på Änggårdsbergen och det går bra att hänga på där, farten är dock rätt hög och backarna branta.

Gårdsgruppen har funderingar på att komma igång med promenader i lite lugnare tempo och lättare terräng. Finns intresse för detta så vill vi gärna att ni hör av er. Marianne Reichman tar emot frågor om detta, mobil: 0709–963796 eller mejla Gårdsgruppen.

Pilates
Söndagar klockan 19, ledare Annelie Eriksson, mobil 0707–492902 för frågor och anmälan. Plats i källargången vid 1A/B, datum 24/1, 31/1, 7/2 och anmälan sker till Annelie för varje tillfälle. Antal platser 7st, ingen avgift, inga förkunskaper. Tag med Yogamatta om du har samt fleecefilt och lämpliga kläder, inga skor behövs.

Under den här tiden hoppas vi att man tar hänsyn och inte stör i passet!!

Hobbyrummet
Hobbyrummet är nu klart och kommer att starta upp den 1a mars. Det är beläget i källaren under 7C, skylt finns på dörren, och bokas via gårdsgruppens mejl (gardsgruppen@brfkloverangen.se). I hobbyrummet kan du göra sådant som är svårt att göra hemma tex enklare snickeri– och målningsarbeten. Tillåtna tider för arbete i hobbyrummet är enligt trivselregler. Tänk på att ta hänsyn.

Med tanke på det rådande läget i samhället med Corona vill vi att du inte använder rummet ifall du inte är helt frisk. Handsprit finns och naturligtvis spritar du dina händer vid besök i lokalen. Rummet är kostnadsfritt och lånas i högst två veckor eller enligt överenskommelse, kontrakt skrivs vid varje utlåningstillfälle. Den som lånar rummet ansvarar för att det lämnas städat och med alla inventarier kvar, det man tar med sig till hobbyrummet tar man med sig därifrån.

När är du lånar rummet får du en nyckel att använda under tiden du nyttjar rummet som lämnas tillbaka efter periodens slut. Det finns inget vatten att tillgå och ingen vattenbrunn. I rummet finns brandvarnare, brandfilt och brandsläckare samt första hjälpen, även städredskap, bord, hyllor med mera finns. Rummet har en skiljevägg och indelas i två delar. Vi vill att man slipar på högra sidan när man kommer in i rummet och målning sker på vänstra sidan. Brandfarliga vätskor får ej förvaras i lokalen, bara vattenbaserad färg/lack får användas, heta arbeten som tex lödning, svetsning får ej ske i lokalen.

Städa ur och släng sopor när arbetet är klart, går något sönder kontakta gårdsgruppen.
Lycka till med ditt arbete!

Bytarrum
Bytarrummet öppnar 6e April med öppettiderna (cirkatider):
¤ Tisdag 13:15-20:00
¤ Onsdag 18:00-20:00
¤ Torsdag 09:30-20:00
Helger (Lördag & Söndag) är rummet sporadiskt öppet beroende på om någon i gårdsgruppen har möjlighet. Skulle vara så fallet sätts en svensk fasadflagga upp vid ingången till 1G på gården, när rummet stängs tas flaggan ner.

Tanken med bytarrummet är att man kan lämna det man inte vill ha och ta något annat fint, helt gratis. Här finns böcker, filmer, husgeråd, leksaker med mera. Vi har också en anslagstavla där man kan annonsera ut varor och tjänster exempel samåkning till ÅVC, barnvakt, tillverkning av något man gör hemma, försäljning av ev. större möbler – ett annonstorg helt enkelt. På begäran kommer vi också tillåta att man lämnar barnkläder, tänk på att det ni lämnar ska vara helt och rent. Vi tar inte emot vuxenkläder, textiler, el-apparater eller större möbler.

I dessa tider vi vill att ni inte går in i rummet ifall ni inte mår bra, använd handsprit och var inte för många i rummet. Ta hänsyn och var rädda om varandra.

Ha det gott alla därute och hoppas vi ses på någon av våra aktiviteter 🙂