Gårdsgruppen

Information från Gårdsgruppen (gardsgruppen@brfkloverangen.se eller @brfkloverangen2 på Instagram).
Notera att inga frågor gällande Gårdsgruppens aktiviteter ska ställas till styrelsen.

Gårdsgruppen startade 2020 och har sedan dess hunnit med olika sorters aktiviteter. Här kommer ett axplock:

¤ Julmingel med tipspromenad och förtäring.
¤ Teckningstävling för barnen där man kunde vinna påskägg.
¤ Växtbytardag.
¤ Trädgårdscafe under coronaperioden.
¤ Popup stång för vuxenkläder.
¤ Pilates.
¤ Kanelbullens dag.
¤ Kokbokens dag.
¤ Gårdsdag med hoppborgar och korvgrillning.

Gårdsgruppen har startat upp både hobbyrum samt bytarrum.

Vid tolvslaget på nyår så tändes ljus på två platser i föreningen för dom som har det svårt i världen och dom som inte finns med oss längre. Vi hjälper även till med kolonilotterna samt vår yttre miljö.


Hobbyrummet
Hobbyrummet är beläget i källaren under 7C, skylt finns på dörren, och bokas via gårdsgruppens mejl (gardsgruppen@brfkloverangen.se). I hobbyrummet kan du göra sådant som är svårt att göra hemma tex enklare snickeri– och målningsarbeten. Tillåtna tider för arbete i hobbyrummet är enligt trivselreglena. Tänk på att visa hänsyn.

Rummet är kostnadsfritt och lånas i högst två veckor eller enligt överenskommelse, kontrakt skrivs vid varje utlåningstillfälle. Den som lånar rummet ansvarar för att det lämnas städat och med alla inventarier kvar, det man tar med sig till hobbyrummet tar man med sig därifrån.

När är du lånar rummet får du en nyckel att använda under tiden du nyttjar rummet som lämnas tillbaka efter periodens slut. Det finns inget vatten att tillgå och ingen vattenbrunn. I rummet finns brandvarnare, brandfilt och brandsläckare med första hjälpen samt städredskap, bord, hyllor med mera. Rummet har en skiljevägg är indelat i två delar. Vi vill att man slipar på högra sidan när man kommer in i rummet att målning sker på vänstra sidan. Brandfarliga vätskor får ej förvaras i lokalen, bara vattenbaserad färg/lack får användas. Heta arbeten som tex lödning, svetsning får ej ske i lokalen.

Gläm inte att städa ur och släng sopor när arbetet är klart. Går något sönder måste gårdsgruppen kontaktas.
Lycka till med ditt arbete!

Bytarrummet
Bytarrummets öppettider (cirkatider):
¤ Tisdag 13:15-20:00
¤ Onsdag 18:00-20:00
¤ Torsdag 09:30-20:00
Helger (Lördag & Söndag) är rummet sporadiskt öppet beroende på om någon i gårdsgruppen har möjlighet. Skulle vara så fallet sätts en svensk fasadflagga upp vid ingången till 1G på gården, när rummet stängs tas flaggan ner.

Tanken med bytarrummet är att man kan lämna det man inte vill ha och ta något annat fint, helt gratis. Här finns böcker, filmer, husgeråd, leksaker med mera. Vi har också en anslagstavla där man kan annonsera ut varor och tjänster exempel samåkning till ÅVC, barnvakt, tillverkning av något man gör hemma, försäljning av ev. större möbler – ett annonstorg helt enkelt. På begäran kommer vi också tillåta att man lämnar barnkläder, tänk på att det ni lämnar ska vara helt och rent. Vi tar inte emot vuxenkläder, textiler, el-apparater eller större möbler.


Gårdsgruppen annonserar sina aktiviteter i trappuppgångarna och på Instagram. Det är roligt att samverka med alla boende och vi tar därför gärna emot tips/önskningar på aktiviteter.

Vill Du vara med och jobba i gårdsgruppen så hör gärna av dig på vår mail.

Ha det gott därute och hoppas vi ses på någon av våra aktiviteter 🙂